23 Mayıs 2012 Çarşamba

Modern Aristokrat

Yeni yaşam eğilimleri ve geçmişin zevkli detaylarını pekiştiren 340 m2 çatı dubleksi ev sahibinin tarzı ve mimar Belgin Erten’in cesur tasarımları ile yaklaşık 1 senede tamamlanmış. Kapısı açıldığı andan itibaren Osmanlı stilinden izler taşıyan klasiğin olağanüstü çarpıcı etkilerine modern dengeyi hissettiriyor. Çatı dubleksi yalın olduğu kadar cesur ve iddialı dekorasyona sahip. Evin alt katında salon, mutfak, misafir odası ve banyo; üst katında ise ebeveyn yatak odası ve misafir odası yer alıyor.
Yemek bölümünde göze çarpan, perde ve aplik tabloların sıra dışı kullanımı oluyor. Helen Antik tarafından Fransa’dan getirtilen XVIII Yüzyıl varak ayna dikkati çekiyor. Avizedeki siyah renk seçimi, beyaz lake masayla zıtlık yerine uzlaşma sağlamış.
Şömine duvarının rengi ve dokusunu Belgin Erten’in ısrarlı seçimi oluşturmuş. Gümüş varak beton sıvayla yapılmış, büfeyi tamamlayan bronz saat ve sütun Karadeniz Antik’ten, üzerine sarkıtılan tablo XIX Yüzyıl Viçen Arslanyan çalışması ve Antik A.Ş.’den alınmış.
Evin içinde kristalden çeliğe, modern kumaşlardan oymalara eskiden yeniye her tarza sınır tanımadan cesurca yer verilmiş. Etilerdeki bu iki katlı daire, modernizim içinde klasiğin çarpıcı yaklaşımlarını muhafaza eden ruhlara ilham veriyor.
Evin fazlaca öne çıkan detaylarından biri de Belgin Erten’in tasarladığı demir malzemeyi şekillendirerek yaptığı merdiven küpeştesi. Aristokrat tarzı olan bu evin konseptini kusursuz biçimde tamamlayacak şekilde tasarladığını söyleyen Erten; demirin siyah camla performansını ve estetiğini mükemmel bir şekilde harmanladığını ekliyor.

Ebevyn yatak odası; oturma grubu, giyinme odası, yatak ve banyo olmak üzere toplam 78 m2’lik bir alandan oluşuyor. Dore, siyah ve bej kombinasyonlu odada banyo ile yatak bölümü cam bir duvarla ayrılmış.
Cam duvarda mahremiyet ve şıklık sağlamak amacıyla Japon perde pano tasarımı uygulanmış.
Ferforje tasarımlar, aynı zamanda evin dekorasyon danışmanlığını yapan mimar Belgin Erten imzasını taşıyor.

Evin diğer köşelerinde hissedilen farklı anlayışın çarpıcı bir örneği olan misafir banyosu, Moda Bagno imzası taşıyor. Spa tutkusunu yansıtan bu alan, duş bölümünde kullanılan cam duvar sayesinde balkondaki botanik bahçeyle birleşmiş.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...