26 Mayıs 2012 Cumartesi

Beyazın Asaleti

İtalya’da beyazlar içindeki bahçeli villa, modernist detaylarıyla göz kamaştırıyor.
Alp Dağları’nın eteklerinde, Lombardiya Bölgesi’nin Brescia ilinde yer alan bu 20. Yüzyıl evi, Stüdyo Effe Mauro Ferrari tarafından yenilenmiş. Üç katlı evin; solaryum salonu, açık hava yüzme havuzu ile birlikte tüm yaşam alanları son derece fonksiyonel ve şık biçimde kurgulanmış. Zemin katta gündelik kullanılan yaşam alanları, beyazın hakim olduğu havadar seçimlerle akıcı biçimde çözümlenmiş.
Geniş pencerelerinden bahçeyi seyreden yemek odası, parlak beyaz duvarlarıyla farklı bir boyut kazanmış. Yemek masasını ortalayarak tavandan boylu boyunca uzanan avize, gece ve gündüz mekana farklı ışıltılar kazandırıyor. Neredeyse hiçbir zaman tamamen kapanmayan kahverengi perdeler, evi çevreleyen doğa fonunu bastırmayacak biçimde uygulanmış. İkonik tasarımcı Piero Lissoni imzasını taşıyan 4 metre uzunluğundaki 6 ayaklı yemek masası, kalabalık aile toplantılarının ve davetlerin buluşma noktasını oluşturuyor.
Sürgü kapılarla salon ve diğer yaşam alanlarından ayrılan mutfakta, mat beyaz lake kapaklı depolama sistemi mekanlar arası tematik devamlılığı sağlıyor. Alüminyum paslanmaz çelik yüzeylerin süt beyazı duvarlar ve depolama sistemleri ile birlikte kullanıldığı bu yarı açık mutfak alanında turuncu merdiven, hem odak noktası oluşturuyor, hem de mutfakta çalışanların hayatını kurtarıyor…
Geçiş alanlarında duvarlara asılan simetrik çerçeveler içerisinde soyut eserler, fotoğraflarla birlikte sergileniyor. Modern sanat hayranı olan ev sahipleri Bang&Olufsen marka CD Player ve hoparlörlerini de zamansız birer sanat eseri olarak değerlendiriyorlar. Çok işlevli salonun oturma bölümünde Porro marka mat beyaz ahşap kitaplık, ev sahibinin koleksiyon vazolarına mükemmel bir fon oluşturuyor.
Havuz başına inşa edilen ahşap gazebo, parlak lakeli beyaz Ferro masa ve sandalyeleriyle şık bir rekreasyon alanı oluşturuyor.
Fotoğraflar: Porro

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...