23 Mart 2012 Cuma

Yeni Evleneceklere Dekorasyon Önerileri

Evinizin dekorasyon hazırlıklarına başlamadan önce dikkat etmeniz gereken altın kurallar ve pratik önerileri göz önünde bulundurmakta fayda var.

Lichtjuwel - Christoph Seibold
Mobilya almadan önce araştırın
Eşyalarınızı satın almadan önce bütçenizi doğru oluşturmalısınız. Kendinize önem sırasına göre sıralayacağınız bir ihtiyaç listesi hazırlayın ve dolaştığınız tüm mağazalardan aldığınız fiyatları karşılarına yazın. Böylece daha rahat karar verebilir ve bütçenize uygun doğru seçimi yapabilirsiniz. Özellikle yemek masaları ve büfelerin ölçülerini de not almayı ihmal etmeyin!
Fotoğraf: Casa Mobilya

Lichtjuwel - Christoph Seibold
Doğru ölçüyü belirleyin
Öncelikle oturacağınız evin metrekaresine, odaların konumuna göre mobilya almanız son derece önemlidir. Örneğin televizyonun karşısına yerleştireceğiniz L koltuk kare bir salonda zorluk yaşatabilir, onun yerine 3’lü ve tekli oturma gruplarını tercih etmeniz gerekebilir. Aynı şekilde dikdörtgen bir orta sehpa yerine kare ya da yuvarlak formları seçmeniz gerekebilir.
Fotoğraf: Decorise
 
Lichtjuwel - Christoph Seibold
Sevdiğiniz stili seçin
Eviniz için alışveriş yapmadan önce evinizi ne tarzda döşeyeceğinize karar vermelisiniz. Dilerseniz sadece minimal ya da klasik stillerle yönelebilir; ya da dekorasyonda yaşanmışlığı olan mobilya ve objeleri kullanarak vintage tarzı yaratabilir; klasikle moderni doğru harmanlayarak heyecanlı eklektik bir stil oluşturabilirsiniz.
Fotoğraf: Tasarım Perde
 
Lichtjuwel - Christoph Seibold
Renkler alanları belirler
Duvar renklerinizi seçerken odalarınızın büyüklüğünü göz önünde bulundurmanız gerekir. Dar, karanlık mekânlarda açık renkleri daha geniş göstermesi için tercih edebilirsiniz. Örneğin küçük bir oturma odasını süt beyazı ya da bisküvi tonlarına boyamayı deneyin ve ferah genişlik etkisine tanık olun! Tam tersine geniş ya da bol ışık alan yerlerde ise koyu ve canlı tonları kullanabilirsiniz.
Fotoğraf: Marshall

Lichtjuwel - Christoph Seibold
İşlevsel ve şık yatak odaları
İlk evlerin en romantik mekanları kuşkusuz yatak odalarıdır. Her zaman kullanabileceğiniz mobilya ve kumaşlarla şık ve stil sahibi bir oda yaratmak için karışık renklerden ve desenlerden uzak durarak bunu başarabilirsiniz. Metalik renklerle sihirli ışıltıyı da yakalamanız mümkün…
Fotoğraf. By Kepi

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...