23 Mart 2012 Cuma

Küçük Odalar için Püf Noktalar

Merkezi bir yerde oturmayı düşünüyorsanız genelde eski evlerle karşılaşırsınız ve çoğunlukla bu evlerin oturma odaları beklediğinizden küçük olur. Gerçi artık yeni yapılan toplu konutlarda bile o güzelim oturma odalarını kutu kutu yapıyorlar.
Fakat iyi bir dekorasyon ile bakış açılarınızı da değiştirirseniz aslında bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Genelde oturma odası dendiğinde sehpalar, kanepeler, televizyon altlıkları gibi mobilyalar akla gelir. Ancak bunların hepsini o küçük odaya sığdırmak için uğraşmaya çalışmayın. Size tavsiyem; kendinizi öncelikle küçük bir odaya sahip olduğunuza inandırmalısınız ve elinizden geldiği kadar bu odanızı alışıla gelmiş odaların dışına çıkararak ilgi çekici bir hale getirmelisiniz.
Küçük bir odayı büyük göstermek için belli ipuçları vardır.
Bunların en bilineni “ayna”dır. Hemen soldaki örnekte de görebileceğiniz gibi büyük bir ayna duvara monte edilmiş ve açık renk çerçeveyle daha ferah bir mekan izlenimi yaratılmış. Ortada kullanılan sehpanın şeffaflığı da mekana ayrıca bir ferahlık hisse veriyor. Küçük odalarda unutulmaması gereken diğer bir detay da aksesuarların ve mobilyaların açık renk seçilmesi gerektiğidir.
Yandaki resimde pencerenin normalden yüksek ve büyük olmasının verdiği avantajla ikili kanepe kullanılmış olması odaya ayrıca bir sıcaklık kazandırmıştır. Ve diğer soft renklerdeki dekorasyonla bir zıtlık ve farkındalık yaratılmış.. Gayet de hoş duruyor bence J


Küçük bir not: Koyu veya siyah renkleri çok seviyor olabilirsiniz ama duvarların üzerinize doğru geldiğini hissetmek istemiyorsanız sakın bu renkleri küçük oturma odanızda yoğun bir şekilde kullanmaya kalkmayın..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...