15 Haziran 2012 Cuma

Oryantal Bir Ev Yaratmak İçin

Oryantal Dekorasyon
Oryantalizm koyu fakat canlı renkleri, etnik desenleri ve detaylara verdiği önem ile yavaş yavaş modadan dekorasyona tüm etrafımızı sararken hakkında yazı yazmamak olmazdı.

1- Dekorasyonunuzda kilimlere yer vermek, dekorasyonunuzu oryantalizme götürecek en temel adım diyebiliriz.
Oryantal Dekorasyonda Kilimler
2- Ancak kilimleri sadece yere sererek değil,  üretiliş amaçlarının dışında, yastıklarda ve koltuklarda kumaş olarak kullanmak dekorasyonunuza oryantal bir hava katarken orijinalliğini de ortaya koyacabilirsiniz.

Oryantal Koltuklar
3-  Oryantal dekorasyonunuzda koyu fakat canlı renkler kullanmak canlı renkler kullanmak bu tarzı ön plana çıkaracaktır. 

4- Oryantal tarzı dekore edeceğiniz mekanlarda bir çok döneme ait objeleri bir arada kullanabilirsiniz. Objeleri doğru gruplandırdığınız takdirde karışıklıktan ziyade zengin bir görünüm elde edeceksiniz.

5- Perdelerinizde ve koltuklarınızda şaşalı kumaşlar ve kadifeler kulanın, zira bu kumaşlar Orta Doğu dekorasyonunun vazgeçilmezleridir.

6- Osmanlı işi, işlemeli komodin ve raflar oryantal dekorasyona sahip mekanların mutlak tamamlayıcılarıdırlar.

7- Biblolardan kullanacağınız tüm kumaşlara etnik desenler tercih etmek evinizin oryantal havasını ön plana çıkartmakta birebir olacaklardır.

8- en önemli tavsiyemiz ise, bu oryantal dekorasyonun ilkelerini abartıp, boğucu bir mekan yaratmamanız. Oryantal unsurları modern unsurlar ile birlikte kullandığınızda hem zengin hem de ferah bir görünüm elde edebilirsiniz.

İşe nerden başlamalıyım sorusunun cevabı ise belli. Tabii ki Bonvagon’dan. Orientina kampanyasında banyonuzdan mutfağınıza, salonunuzdan yatak odanıza  kadar evinizin her köşesine kondurabileceğiniz oryantal detayları bulmanız mümkün!
Orientina'dan Oryantal Ürünler

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...