28 Haziran 2012 Perşembe

Romantik Tarzda Mutfaklar Yaratmanın 5 Püf Noktası

En hevesli aşçılar ve en lezzetli tatlılar romantik mutfaklardan çıkar. Nasıl mı? Önce şeker gibi pastel pembe, yeşil, sarı tonları aşçının içini ve iştahını açar, sonra da en güzel tatlılar için ilham kaynağı olurlar. En güzel Cheesecake, Cupcake, Muffin ya da kat kat yapılmış doğum günü pastaları hangi mutfaklardan çıkarlar diye sorsak heralde herkesin hayalinde romantik bir mutfak canlanır herhalde…
Romantik Mutfaklar
Teknolojinin  renkleri, detayları yavaş yavaş yok etmesinden; beyazın ve minimalizmin hakimiyetinden hoşlanmayan, mutfaklarda romantik bir dokunuşa hasret kalan hamarat bayanlar!  İşte romantik bir mutfağa giden 5 püf nokta;
1- Pastel pembe, mor, sarı çiçekler… Mutfak masanıza, tezgahınızın kenarına, pencerinizin önüne, kısacası  mutfağınızda uygun bulduğunuz her köşeye kondurabileceğiniz çiçekler romantik tarzda bir mutfağa giden yolda ilk adımı oluşturuyor.
2- Ahşap veya demir sandalyelerin üzerine pastel tonlarında çiçekli, puantiyeli, çizgili minderlerin mutfağınızın havasını nasıl değiştirdiğini ilk bakışta farkedeceksiniz.
3- Pastel tonlarda boyayacağınız ahşap bir taburenin üzerine de bir minder kondurmak mutfağınıza romantizm katmak için hem ucuz hem de oldukça etkili bir yöntem.
4- Açık raflar kullanarak romantik yemek takımlarınızı dekorasyona katkıda bulunacakları şekilde saklayabilirsiniz. Üstelik ulaşması da rahat olacaklardır. Eğer tozlanma gibi bir sorun ile karşılaşıyorsanız, size tavsiyemiz, dolap kapakları yerine çizgili veya kareli perdeler tercih etmeniz.
5- Çiçekli, renkli minderler, masa örtüleri ve önlükler… Küçük olduklarına bakmayın,  bu detaylar her ortama sıcaklık getirerek, en soğuk mekana bile romantizm katacaklardır.

Kaynak; Bonblog

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...