28 Nisan 2012 Cumartesi

Perde Seçerken..

Mobilyalarla, aksesuarlarla ve benzer bir çok ürünle ilgili ilham verici şeyler paylaşmış olabilirim. Ama korkarım bir evin tamamlayıcısı olan perdelerle ilgili bilgiler paylaşmamışım.
Bu açığı kapatmak için perde seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile başlayalım isterseniz. Daha sonra size kendim için baktığım, hoşuma giden ve hoşunuza gideceğinizi düşündüğüm bir çok perde modeli de göstereceğim..

1- Perde bakmaya çıkmadan önce mutlaka koltuğunuzun kumaşından bir örnek yanınızda olsun, renk seçerken çok ihtiyacınız olacak.
2- Maliyet konusunda kabaca bir fikir edinmek istiyorsanız pencerelerinizin ölçüsünü alarak gidin (enden ölçmeniz yeterli). Birçok perdeci ücretsiz keşif yapıp, fiyat teklifi de hazırlıyor aklınızda olsun.
3- Her kumaştan pileli tül yapılabiliyor ama katlamalı olamayabiliyor. 

4- Pileli tül/perde yaptırırken oranının 1’e 3 olması gerekiyormuş. Yani 1 metre tül için 3 metre kumaş kullanılıyor. Perdeciniz kumaştan tasarruf etmek için bu oranı 1’e 2 falan yaparsa pileler güzel durmayabilir. Tabi bu seçtiğiniz kumaşa göre değişiyor. Bunun için farklı orandaki örnek perdeleri mutlaka inceleyin.
5- Fon perdenin enini isterseniz uzun tutup akşam olduğunda kapatmak için kullanabilirsiniz, isterseniz de kısa tutup iki yanda dekoratif olarak kullanabilirsiniz.
6- Bu aralar sıkça tercih edilen bir perde modeli de Japon/Panel perde. İki yanda dikey olarak yere kadar uzanıyor, pilesiz. Bu şekilde hem trendi yakalamış olursunuz hem de kumaştan tasarruf etmiş olursunuz..
7- Dekoratif olarak ip perdeleri kullanabilirsiniz. İp perdeler de bu aralar çok moda..


8- Güneşlik olarak stor perde çok kullanışlı… Stor perdelerin “karartma” için kullanılanları da var, gündüz bile kapattığınızda her yer kararıyor, karanlıkta film izlemek isteyenler için ideal bir seçim olabilir.
9- Mutfak için zebra perdeler talep görüyor. Temizliği çok kolay olduğu gibi bu aralar bu modeller de çok moda. Evinize modern bir görüntü kazandırıyor olsa da diğer modellere göre biraz daha tuzlu olabilir.



10- Rustik kullanımı odaya çok sıcak bir hava kazandırıyor.


Perde siparişinizi verdikten sonra en fazla 10 gün içerisinde teslimat yapıyorlar.
Mutlaka 2-3 tane perdeciden fikir ve fiyat teklifi alın. Ve kararınızı öyle verin..


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...