22 Şubat 2013 Cuma

Retro Mutfaklar İçin



Sıradışı,eğlenceli,renkli ve retro bir mutfak isteyenlerin mutlaka Smeg'e uğraması gerekiyor. 1950'lerin tarzını anımsatan yumuşak kavisli,çevreye duyarlı, tasarım harikası ve rengarenk Smeg buzdolapları,bulaşık ve çamaşır makinaları mutfaklara biraz eğlence biraz da ruh katmak için ideal. Smeg, Retro tarzı ürünlerle beyaz eşya kavramını değiştirirken, kendi tarzını arayanları da farklı renk ve tasarımlarla standart mutfak kavramının dışına çıkmaya motive ediyor.Geçmişin izlerini günümüz şartları ve teknolojisi ile buluşturan Smeg, çevreye olan duyarlılığı ile de dikkat çekiyor.
Beyaz mutfağınızda şirin pembe bir bozdolabınız olsun istemez miydiniz? ;)

Kaynak; Decotrends

21 Şubat 2013 Perşembe

Aydınlatma Seçimi


 Aydinlatma-secimi-1
Mutfak için: Mutfakların bol ışıklı olması tercih sebebidir. Yemek odanızda ve mutfağınızda aydınlatmanızın daha çok ışık yayması önemli bir konudur. Özellikle yemek masanızın üstünde 2 sarkıt lamba kullanabilirsiniz. Sarkıt lambalar yemek masalarının üzerinde kullanım için en uygun olanlardır. Hem de ihtiaycınız olan ışığı sağlar.

Aydinlatma-secimi-2
Okuma köşesi için: Kitap okuyacağınız ya da çalışacağınız alanda stilinize uygun lambaderler kullanabilirsiniz. Bu mekanlarda özellikle sabit bir aydınlatma tercihi yapmamalısınız. Lambaderlerin bu fonksiyonel yönleri okuma köşeleri için idealdir. Üstelik lambaderin boyunu kendinize göre ayarlayabilir, hareket eden başlığı sayesinde ışığı istediğiniz yere de doğrultabilirsiniz.

Salon için: Özellikle misafir ağırlamaya bayıldığımız bu alanlar için evin stiline göre aydınlatma seçmek çok önemli. Kristal bir avizeyi modern bir salonda kullanamayacağınız gibi, klasik bir mekanda da retro bir aydınlatma kullanmanız mümkün değil. Bu nedenle salonunuz için aydınlatma tercihi yaparken evinizin salonunu iyi belirleyin.

Aydinlatma-secimi-7
Oturma odaları için: Genellikle günün yorgunluğunu atmak için kullandığımız bu alanda göz yormayan yumuşak bir ışık kullanmak gerekli. Bu yüzden indirekt ışık veren lambaderler tercih edebilirsiniz. Zevkinize göre kumaşlı, desenli, taşlı başlıklarla tercih edebilirsiniz.

Aydinlatma-secimi-8
Dekorasyon için: Dekoratif lambalar ışık yayma özelliğinden çok dekoratif yanlarıyla ön plandadırlar. Bu dekoratif lambaları tercih ederken özellikle tasarruflu ve ekolojik olmalarına özen gösterin. Stilinizi belirleyerek evinize uygun aydınlatmayı tercih edin.

Aydinlatma-secimi-4
Bebek odası için: Hassas gözlere sahip olan bebeğiniz için ışık olumsuz bir güç kaynağıdır. Bebek odasında tercih edeceğiniz ışığın loş olmasına dikkat edin. Bu nedenle ışık gücü az bir abajur tercih edebilirsiniz. Ayrıca devrilme, kırılma ihtimaline karşı malzemesini pleksi ya da akrilik olarak tercih edebilirsiniz.

20 Şubat 2013 Çarşamba

Çiçek Bahçesi


İngiltere ve İskoçya'daki evlerin bahçelerinin sessiz ihtişamından ilham alan koleksiyonda, bahçelerdeki çiçekler kumaşlara yansıtılmış, çizgili kumaşlarla ve duvar kâğıtlarıyla da kombin oluşturulmuş.

Hadi hemen bahar gelsinnnnnnnnnnnn...

19 Şubat 2013 Salı

Büyüleyici Bir Merdiven


[1.jpg]

Arşivlerimi kurcalarken çok müthiş bir kare buldum, ve sizlerle paylaşmaya karar verdim.. Şuan kaynağını bulamadığım bu fotoğraf zamanında oluşturmuş olduğum arşivimden çıktı.. Böyle bir merdiven yaptırmak istiyorum, nereye çıktığı önemli değil..
Bu arada herkese duyurulur; sağdaki şu attan istiyorum ben bir de..

18 Şubat 2013 Pazartesi

Banyonuza Stil Katın


 




Evlerin keyif mabedi banyolar da artık renk ve stil değiştiriyor. Ev hayatımızda en az salon, mutfak ve yatak odası kadar dekorasyonuna ve atmosferine önem vermeye başladığımız banyolarda farklı dekorasyon fikirleri uygulayarak keyifli, stil sahibi ve dinlendirici yaşam alanları yaratabilirsiniz. Banyonuzu ister modern dekore edin, ister fransız stiliyle banyonuza nostalji katın, ister fas stiliyle mystik bir atmosfer yaratın ya da tamamen fresh bir görünüm kazandırın.
• Banyonuza sanat katın: Tablolar ve şık çerçeveli fotoğrafları sadece salonunuzda sergilemek yerine banyonuzda da değerlendirebilirsiniz. Banyo duvarlarınza biraz renk ve hareket katmak ve odak noktası yaratmak için duvar sanatını banyonlarınıza da taşıyın!

• Farklı aydınlatma çözümleri deneyin: Banyonuzun aydınlatmasında basit beyaz duvar aplikleri yerine mumlar, fenerler ve antika avizeler kullanmayı deneyin. Loş ve ışıltılı bir atmosfer banyonuzda dinlenmenize ve kendinizi yenilemenize yardımcı olacaktır.

• Pembe düşünün (Think pink) : Günün tüm stresini ve yorgunluğunu banyoda atanlardansanız pembe gözlüklerinizi takıp biraz pozitif düşünebilmeniz için dekorasyonda pembeyi deneyin.Feminen, eğlenceli ve pozitif renk pembe, doğru tonlarda, doğru renklerle ve ‘abartmadan’ kullanıldığında çok çarpıcı mekanlar yaratmaya yardımcı olabilir.Koyu pembe ve beyaz çizgili bir banyo duvarında gümüş renk bir ayna , beyaz ve gümüş renk mozaik detaylı bir banyoda pembe aksesuarlarla bu cazibeli rengin tüm canlılığını ve eğlencesini evlerinize taşıyabilirsiniz.

• Renklerle oynayın: Küçük banyolarda en ufak bir renk değişimi bile büyük bir etki yaratacaktır. Renkli fayanslar, banyolara özel duvar boyaları,duvar kağıtları ve farklı renklerde aksesuarlarla banyonuza kişilik ve hayat katabilirsiniz.

Fotoğraflar: Living Etc
kaynak

14 Şubat 2013 Perşembe

Recine Wedding: Sisim Meyhanesindeydik...

Recine Wedding: Sisim Meyhanesindeydik...: Bundan sonra gezip gördüğüm mekanları ve yerleri anlatacağımı belirtmiştim. Dün de tam böyle anlatılası, paylaşılası bir mekandaydık.

11 Şubat 2013 Pazartesi

Tahterevalli Masa

Bu ilginç dizaynlı masada tek kişi oturup yemek yemeniz pek mümkün olmuyor. Ancak iki kişi oturduğunuzda masa tam anlamıyla kullanılıyor. Marleen Jansen. tarafından tasarlanan bu masa gerçekten bir nevi tahterevalli .

İşbirliğine teşvik eden bir masa gibi düşünülse de bence biraz tehlikeli. Özellikle benim şakacı kocamla diken üstünde oturmak gibi bir şey.
Düşünsenize tam kaşığı ağzınıza götürdünüz ve çeneyi masaya koydunuz.
Yok yok benim kocam bu kadar acımasız olamaz ama muzip ve tehditkar bakışları bile yeter.

Nildefterinden alıntıdır.

Recine Shop: Düğün Fotoğrafı Çekilişi

Recine Shop: Düğün Fotoğrafı Çekilişi: Dün harika bir mail düştü postama. Almanya'dan geliyordu bu mail. Maria'dan. Aralara hafif Türkçe kelimeler sıkıştırılmış güzel bir haber...

Maria şanslı çiftlerden biri ile ücretsiz olarak İstanbul'da rüya gibi bir mekanda, unutulmaz bir düğün sonrası çekimi gerçekleştirmek istiyor..

Bu şanslı çift olmak için tek yapmanız gereken 22 şubat tarihine kadar;

  • Bu postu kendi blogunuzda, twitter veya facebook hesabınızda yayınlamanız, (aynı zamanda Reçine bloglarından herhangi birinde izleyicim de olursanız hayır demem;)))
  • recine-s@hotmail.com adresine çift olarak çekilmiş olduğunuz güzel bir fotoğrafınızı göndermeniz (hatta düğün fotoğraflarınızdan da olabilr) ve çekim için hayalinizdeki yeri düşünüp belirtmeniz.
  • Aynı mail içerisine yayınlamış olduğunuz linkleri de yazmanızı rica ediyorum. 
detaylar için; TıkTık

1 Şubat 2013 Cuma

Antika Etkisi

Bu dolap size de babaannelerinizin dolaplarını anımsatmadı mı?
Çok güzel değil miiiiiiii...
Dolabımız için iki farklı model arasında kalmıştık. Diğer modelimiz tabii ki daha baskın çıktı ancak buna da zaman zaman bakıp diğer odaya da bundan mı yaptırsak diye düşünmekten alamıyorum kendimi ;))))

Evimizdeki dolabımızı görmek isteyenler için TıkTık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...