21 Ağustos 2012 Salı

Ev Dekorasyonunda Vintage Kapılar



Böyle bir kapı bulsam, evimizin en güzel köşesinde yeri bile hazır..
Ama mudodakiler gibi yapılmışını istemiyorum, cidden bir yerden sökmek ve orjinal haliyle kullanmak istiyorum..

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Evinizim Vitrinleri

Yaşam mekanlarının dış dünya ile ilişkisini kuran kapı ve pencereler, sahip olduğunuz evin mimari yapısına göre değişiklik gösterirler.

Kapı ve pencerelerde yapacağınız değişiklik evinizin hem iç, hem dış görünümünü değiştirecektir.

PENCERELERE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN

Yaşam mekanlarında pencerelere dikkat çekmek istiyorsanız, ilk yapmanız gereken pencerelerinizi duvar ve kapılarla tezat oluşturacak şekilde boyamak.

Klasik perdeler yerine seçilecek modern ve pratik storlar da pencerelere farklı bir görünüm kazandıracaktır.

ÖZEL DURUMLAR

Çatı katındaki pencerelerin boyutları küçük olduğundan mekana az ışık girmesine izin verirler. Bu yüzden bu pencerelerin büyük ve ağır perdelerle kapatılmasının bir gereği yoktur.

Gün ışığından maksimum düzeyde yararlanmak için ince ve hafif bir perde yeterlidir. İnce kumaştan hazırlanan storlar şık bir alternatif olabilir.

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Fonksiyonel Merdivenler

Sizi taşımayacağınızı düşündüğünüz eski ve kullanmadığınız merdivenleri atmak yerine onları başka türlü değerlendirmeyi deneyin.


Merdivenler en yoğun banyolarda kullanılıyordur herhalde. Havlularınızı asmak için gerçekten çok kullanışlı ve şirinler. Sizce de öyle değil mi..

Eski merdiveninizi boyayıp ister bahçeniz için, isterseniz de eviniz için çiçeklik yapabilirsiniz. Yada yatağınızın baş ucunda değerlendirip lambanızı, kitaplarınızı, belki de bir bardak suyunuzu koyacağınız bir baş ucu komodini yapabilirsiniz.

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Akdeniz Stili

Beyaz boyalı net ve temiz yüzeyler, ham cilalı ahşaplar, doğal sarı kum efektiyle denizin renginden ilham alan Akdeniz stilindeki taş evin ferah dekorasyonu.

Akdeniz evlerinin geleneksel taş dokusu iç mekanları da etkisi altına alıyor. Özellikle tekstil ve aksesuarların mavi&beyaz kombinasyonu, aralarda su yeşili ve toprak tonlarıyla harmanlanıyor. Avlu yerleşimi ise tipik Akdeniz stili mimari örneklerinden. Bembeyaz hasır oturma grubuyla dekore edilen taş zeminli avluda sahilden esinlenen, denizi iç mekanlara taşıyan su tonlarında yastıklar ve koltuk şalları kullanılmış.

(1) Boncuklu işleme motifleri özellikle yastıklarda etnik yansımayı ön plana çıkarıyor. Yunan Adaları’ndan ilham alan mimari, doğal gün ışığının tüm mekanlardan evin iç mekanlarına girebilmesi üzerine kurgulanmış. Bu yüzden beyaz boyalı kafesli yüksek camlar oldukça geniş tutulmuş. Tipik İtalyan kır evlerinde olduğu gibi mavi beyaz hakimiyetinde dekore edilen evin tüm mekanlarında genellikle hasır ve ahşap dokular ön planda. Burada modern İspanyol stili olarak tanımlayabileceğimiz daha düz hatlı mobilyalar aynı malzemeler kullanılarak tasarlanmış.

(2) Geleneksel klasikler arasındaki duvar saksıları, dekoratif biçimde su mavisinden turkuvaza uzanan bir renk tonlamasıyla hem içeride hem de dışarıda taze çiçeklerle birlikte kullanılmış. Son derece dekoratif görünen başka bir uygulama ise merdivenlere kat kat dizilen seramik vazolar ve içlerine yerleştirilen yüksek yeşil bitkiler.

(3) Samimi ve davetkar yapının salonunda uygulanan çakıl taşlarıyla kaplı zemin, yemek masasının altında sahil izleri taşıyan harika bir fon oluşturmuş. Mermerin serinliği beyaz mobilyalara modern bir katkı sağlıyor.

(5) Yaz evlerine doğanın ve denizin ferahlığını taşıyan el yapımı seramikler bu evde de odak noktasını oluşturuyor. Evin genelinde kullanılan tüm diğer aksesuarlarda olduğu gibi yeşil&mavi birlikteliği el yapımı seramikler ve camlarla vurgulanıyor.








Kaynak; Westwing
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...