25 Temmuz 2012 Çarşamba

Taş Ev

Modern country tarzda döşenmiş bir taş ev..
Yer döşemesi ve tavan tam bir uyum içerisinde..
Koltuklar bakıldığında bile bir rahatlama hissi veriyor. Lacivert puflar ve mavi berjerler ise ortamı canlandırmış. Elinizle bir kapatıp bakın, farkı göreceksiniz.

Geniş pencereleri olan, ferah mekanlar her zaman favorim olmuştur. Sadece yatağın üstündeki raflar  biraz rahatsız etti beni.
Ferforje korkuluklar bu kadar mı güzel durur.. Taşıyla, ahşabıyla, yer döşemesiyle harika bir uyum içerisinde. Form olarak sade seçilmiş olsa da göz alıcı bir güzelliği var..
İşte benim bu evdeki favori mekanım. Ahşabın rengi harika. Doğal ve etkileyici duruyorlar..
 
Bu odayı çok sevdiğimi söyleyemem. Biraz kasvetli geldi bana ancak pencereler üzerinde o alındaki detay hoşuma gitti. Yerdeki hasır görünümlü halı bu aralar zaten favorim. Ama pencereler ve kül siyah raflar biraz içimi kararttı. Perdelerle biraz daha ferah bir ortam yakalanabilirdi belki.
Gördüğünüz gibi bu fotoğraflardan sonra aslında konu başlığını Taş Ev yerine Taş Malikane olarak değiştirmek gerekirdi..
via jaureguiarchitect.com

12 Temmuz 2012 Perşembe

Pencere Önünüzü Değerlendirin

Bugün sizler için , eski tarz  evlerde  pencere önlerinde kullanılan sedirlerin , modernleşmiş hali diyebileceğimiz  window seat ile  ilgili yeni görseller hazırladım . Window seat  hem yerden kazanmanızı  , hem de çok şirin bir köşeye kavuşmanızı sağlayacaktır . Özellikle mutfak ve oturma odalarına çok yakıştırıyorum.
hautemama'sfavourites

alife'sdesign

vtinteriors

girlofistanbul

8 Temmuz 2012 Pazar

Kolyeden İlham Alan Sehpalar

Jewellery-sehpa-1

Mattia Bonettinin tasarımı olan bu sehpa bir kolyeden ilham alınarak tasarlanmış. Farklı formuyla harika bir şekilde düşünülmüş bu tasarım İsviçrede Paul Kasmin Gallery'de satışa sunuluyormuş.
Jewellery-sehpa-2
Özgün ve eşsiz olan bu tasarım büyük bir mobilya koleksiyonunun parçası!

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Tasarım Harikası Kıvrımlı Çatı


Tasarım harikası kıvrımlı çatı
Singapur’da bulunan Nanyang Teknik Üniversitesi’nin kıvrımlı çatısı hem görsel hem işlevsel özellikleriyle görenleri hayran bırakıyor.
Singapur’daki ormanlık alanda bulunan Nanyang Teknik Üniversitesi’nin kıvrımlı, yeşil çatısı bulunduğu ortamın doğal yapısına uyum sağlamak için tasarlandı. Yeşillikler içindeki kampüsün doğal görüntüsünü bozmayan yapı, çatısının aşağı uzanan kıvrımıyla da ortalama çatı yüksekliğinden daha düşük bir seviyede duruyor. Çatının kenarlarında bulunan merdivenleri kullanarak yürüyüş yapan öğrenciler görsel olarak son derece ilgi çekici olan yapının fonksiyonel olarak da etkili olduğunu belirtiyor.

Kaynak

6 Temmuz 2012 Cuma

Recine Wedding: Evimiz İçin..

Recine Wedding: Evimiz İçin..: Bilgisayarımda artık klasörler aldı başını gidiyor. İlham perileri, evimiz için, düğün hazırlıkları, yapılacaklar, çiçekler böcekler de...

5 Temmuz 2012 Perşembe

Recine Wedding: Banyo Dolaplarımız

Recine Wedding: Banyo Dolaplarımız: Dün harika bir gün olmasının nedenlerinden bahsetmiştim. O nedenlerden biri dün tamamlanan banyo dolaplarımızdı. Aslında biri pazartesi gün...

1 Temmuz 2012 Pazar

İyi Pazarlarr..


Sizce de çok değişik değil mi :)
Bir ara çitler arasına taşlar konularak bahçe duvarları yapmak çok modaydı. Şimdi de bu uygulama divan olarak karşımıza çıkıyor. Acaba gerçekten kullanışlı mıdır?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...