28 Nisan 2012 Cumartesi

Perde Seçerken..

Mobilyalarla, aksesuarlarla ve benzer bir çok ürünle ilgili ilham verici şeyler paylaşmış olabilirim. Ama korkarım bir evin tamamlayıcısı olan perdelerle ilgili bilgiler paylaşmamışım.
Bu açığı kapatmak için perde seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile başlayalım isterseniz. Daha sonra size kendim için baktığım, hoşuma giden ve hoşunuza gideceğinizi düşündüğüm bir çok perde modeli de göstereceğim..

1- Perde bakmaya çıkmadan önce mutlaka koltuğunuzun kumaşından bir örnek yanınızda olsun, renk seçerken çok ihtiyacınız olacak.
2- Maliyet konusunda kabaca bir fikir edinmek istiyorsanız pencerelerinizin ölçüsünü alarak gidin (enden ölçmeniz yeterli). Birçok perdeci ücretsiz keşif yapıp, fiyat teklifi de hazırlıyor aklınızda olsun.
3- Her kumaştan pileli tül yapılabiliyor ama katlamalı olamayabiliyor. 

4- Pileli tül/perde yaptırırken oranının 1’e 3 olması gerekiyormuş. Yani 1 metre tül için 3 metre kumaş kullanılıyor. Perdeciniz kumaştan tasarruf etmek için bu oranı 1’e 2 falan yaparsa pileler güzel durmayabilir. Tabi bu seçtiğiniz kumaşa göre değişiyor. Bunun için farklı orandaki örnek perdeleri mutlaka inceleyin.
5- Fon perdenin enini isterseniz uzun tutup akşam olduğunda kapatmak için kullanabilirsiniz, isterseniz de kısa tutup iki yanda dekoratif olarak kullanabilirsiniz.
6- Bu aralar sıkça tercih edilen bir perde modeli de Japon/Panel perde. İki yanda dikey olarak yere kadar uzanıyor, pilesiz. Bu şekilde hem trendi yakalamış olursunuz hem de kumaştan tasarruf etmiş olursunuz..
7- Dekoratif olarak ip perdeleri kullanabilirsiniz. İp perdeler de bu aralar çok moda..


8- Güneşlik olarak stor perde çok kullanışlı… Stor perdelerin “karartma” için kullanılanları da var, gündüz bile kapattığınızda her yer kararıyor, karanlıkta film izlemek isteyenler için ideal bir seçim olabilir.
9- Mutfak için zebra perdeler talep görüyor. Temizliği çok kolay olduğu gibi bu aralar bu modeller de çok moda. Evinize modern bir görüntü kazandırıyor olsa da diğer modellere göre biraz daha tuzlu olabilir.



10- Rustik kullanımı odaya çok sıcak bir hava kazandırıyor.


Perde siparişinizi verdikten sonra en fazla 10 gün içerisinde teslimat yapıyorlar.
Mutlaka 2-3 tane perdeciden fikir ve fiyat teklifi alın. Ve kararınızı öyle verin..


26 Nisan 2012 Perşembe

Yatak Yanına Sandalye

Benim odamda her zaman bir sandalye olmuştur. Odanın karşı köşesinde üzerindekilerden çoğu zaman görünmez bile..
Bazen üzerimden çıkardıklarımı, bazen de bir gün sonra giymeyi planladıklarımı falan o sandalyenin üzerine koyuveririm..

Bugün eve gidince o sandalyeyi alıp yatak ucuma koymayı planlıyorum. Üzerine bir güzel dekorasyon dergilerimi ve geceleri yatarken okuduğum kitabımı da koydum mu tamamdır..  

johanna vintage

http://www.zeynepinevi.com/

25 Nisan 2012 Çarşamba

Ortancaları Seviyorum..

Bütün evimiz ortancalar sarsın istiyorum..
Ben ki sırf düğünümde ortancalar olsun diye temmuzda bile evlenmeyi göze almış biriydim.
 
Şimdi belki düğünümüzde ortancalar olamayacak ama bu güzellikler yaz kış evimden hiç eksik olmasın istiyorum. Yaz yaklaşırken eşim her gün elinde taze ortancalarla gelsin mesela, her yer rengarenk cıvıl cıvıl olsun.. Kışın yapmalarıyla idare edebilirim belkiii..
 


 

24 Nisan 2012 Salı

Köşe Koltuklar


Köşe koltuk genelde benim tarzımın dışında ama eğer oturma odamız salonumuzdan ayrı olsaydı rahatlığını göz önünde bulundurarak kesinlikle kullanırdım. Biz oturma odasındansa direk bir sinema odası yapmayı planlıyoruz aslında. Orası içinde aşağıdaki model gerçekten harika olabilir.
Sanırım böyle olursa ben hiç yatmak için o kadar merdiven çıkmam şuracıkta sızıveririm.

Recine Wedding: Temizlik Zamanı..

Recine Wedding: Temizlik Zamanı..: 3 günlük güzel bir tatil sonrası bugün yine işbaşı.. Tatil denilince genelde insanlar dinlenmeyi, yan gelip yatmayı, üzerindeki stresi,...

23 Nisan 2012 Pazartesi

Çocuklar İçin Çadırlar











Kaynak


21 Nisan 2012 Cumartesi

Aslı Günşiray İmzalı Ev

Denizle bütünleşen ihtişamlı bir yalı: Gelenekselle moderni, eskiyle yeniyi kendine özgü tarzıyla harmanlayarak günümüze uyarlayan Aslı Günşiray, dekorasyonunu gerçekleştirdiği bu Beykoz yalısına yalın, rafine ve asil bir ruh katmış.

20 Nisan 2012 Cuma

PinkConcept: Bahar Coşkulu Renkleriyle Evlerimize Gelsin…

PinkConcept: Bahar Coşkulu Renkleriyle Evlerimize Gelsin…:  Dekorasyon dünyasındaki eğilimlerin belirlenmesinde renklerin katkısı yadsınamaz. Şu günlerde baharın gelişiyle  canlanan tabiat tüm cıvı...

Oturma Odanızın Stili


Mutfaktan sonra evinizde en çok zaman geçirdiğiniz yerlerden biri de oturma odalarıdır.

Oturma odanız için istediğiniz tarza karar vermeden önce aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz..
Biz ayrıca bir oturma odası yapmadan direk salonu kullanmayı tercih edenlerdeniz ancak özellikle evinizde müsait alanlarınız varsa ve salonunuzun misafirler için her zaman derli toplu olmasını istiyorsanız oturma odanızı kendiniz için düzenleyip istediğiniz gibi yayılabilirsiniz.

Doğal ve kumsal:

Eski tip bir koltuğa çuvalsı kumaş yeniden hayat vermiş. Halatla sarılıp sarmalanan endüstriyel ışık bambaşka bir kimliğe bürünmüş. Bu stili pekiştirmek için bir de halat örnekleri ile süslenmiş ve tabii ki lacivert zeminli yastık kulanılmış. (Kumsal havası oluşturmak istendiğinde lacivert, kum renkleri, bej ve kırmızı başrolde olmalı…)

Canlı, ferah ve taze

Oturma odanıza canlı bir hava vermek istiyorsanız işe duvarlardan başlayın. Arka plandan gülümseyecek parlak bir renk odanın tüm havasını değiştirecek sihirli bir değnek gibidir. Güneşin yansıması gibi duracak tatlı bir sarıyı açık renk bir koltuk ve renk renk yastıklarla kombinleyebilirsiniz. Tercihiniz sade bir halıdan yana olmalı, bu tarz jüt  bir halıyı IKEA’da bulabilirsiniz.

Sade

Bu tarz bir görünüm için doğal ışığı yansıtması amacıyla  tavanda parlak bir boya kullanabilir, kolay yıkanan çıkabilen bir döşemesi olan beyaz bir kanepeyi tercih edebilirsiniz. Jüt bir halı hem gözü yormaz, hem de ekonomiktir. Birazcık hareket isterim derseniz duvara tablo asabilirsiniz.

Orman Temalı

Orman ve bitkileri  çağrıştıracak doğal renkler, kahverengi ve yeşil kullanabilir, biraz renk vermesi için canlı yastıklar tercih edebilirsiniz. Bambu detaylardan da faydalanabilirsiniz. Bitki koymayı da unutmayın.

Farklı

Değişik düşünüp, biraz yaratıcılığınız da kullanarak  böylesi canlı ve pratik, dayanıklı bir odaya kavuşmanız mümkün!
Bahçe mobilyalarını evin içine sokarak, kolay temizlenen bir odaya sahip olabilirsiniz. Değişik tekstiller  ve çeşit çeşit materyaller kulanarak odaya dramatik bir hava verebilirsiniz, mesela orta sehpanın ahşap dokusu veya kanepenin yanındaki metal bitkilik gibi…

Pa(spa)rlak

Cesur davranıp pencerelerin üzerindeki kaplamaları ve duvarları capcanlı bir sarıya boyayabilir, odanızı gece gündüz mıknatıs gibi bakışları üzerine çekmesini sağlayabilirsiniz. Yalnız diğer detayları sade bırakın ki gözler yorulmasın!

Siyah beyaz

Belli bir renk paletine sadık kalıp, birkaç da carpıcı detay ekleyerek böylesi neo-viktoryen bir etki oluşturmak mümkün. Siyahı oda boyunca kullanım beraberinde diğer detayların patlamasını getirmiş, ayrıca odayı biraz daha kişiselleştirmek için de duvarda kendin-yap tablolar kullanılmış.

Retro

Vintage kumaşlar, retro mobilyalar… Birkaç retro detay ve işte odanız hazır!

Paste renkler

Ortamı aydınlık ve sakinleştirici hale getrmek istiyorsanız tercihiniz pastel renklerden yana olmalı… Damask desenler, çizgili şöniller şık ve klasik  bir ortam oluştururlar.

Kaynak; Nurungemisindeyiz

19 Nisan 2012 Perşembe

Dekorasyonda Kürek

Yeğenimin odası denizci temalı olacak. Sonunda pazar günü gidip bebek odasını aldılar. Yatağı korsan gemisi şeklinde. Sadece benim bazı noktalarda müdahalelerim olması gerekecek. Onun dışında harika.
Öyle bakınırken bu küreklere denk geldim. Acaba iki de kürek mi eklesem yatağın sağına soluna ;)))
Sanırım bunun için büyümesini beklemem gerekecek, yoksa babası o kürekle benim peşimden koşturtur..







{shelterness}
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...